MIOCARDITA

Miocardita este o afecțiune a inimii care constă în inflamarea mușchiului cardiac. Astfel, inima nu mai este irigată corespunzător cu sânge și apar simptome precum puls accelerat sau neregulat. dureri în piept, oboseală sau dificultăți de respirație.

În cazuri severe, astfel de manifestări pot favoriza dezvoltarea cheagurilor de sânge, care pot cauza infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Deși este considerată o afecțiune rară, miocardita este destul de des întâlnită în țările în curs de dezvoltare.

În lipsa unui plan de tratament, miocardita poate duce la complicații care pot pune în pericol viața. Este important să se acorde atenție simptomelor resimțite și persoana în cauză să se adreseze unui medic.
Miocardita poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Miocardita nu produce întotdeauna simptome sau acestea sunt similare unei răceli sau gripe și sunt adesea ignorate.

Pe măsură ce afecțiunea evoluează, pot apărea simptome mai grave: ritm cardiac accelerat sau neregulat, palpitații. Senzația de lipsă de aer atât în repaus cât și în mișcare, dureri toracice puternice care se extind la nivelul umerilor și gâtului, oboseală cronică, dureri de cap puternice. Retenție de apă și umflarea picioarelor, amețeală, diaree, retenție urinară, pierderea cunoștinței.

OMRON Holter 24/7

Cumpără acum

OMRON Heart Guide

Cumpără acum